Nörolojik hastalıklar alanında 15 yılı aşkın klinik ve araştırma deneyimine sahip olan Mustafa Seçkin; Alzheimer hastalığı ve ilişkili demans sendromları, Parkinson hastalığı, sağlıklı beyin yaşlanması (Süper Yaşlanma), afaziler, konuşma bozuklukları, beyin damar hastalıkları, baş ağrısı ve madde bağımlılığının nörolojik etkileri gibi pek çok alanda çalıştı.
Tıp eğitimini GATA ve Cumhuriyet Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra, uluslararası stajlar yaparak çeşitli ülkelerde nöroloji alanında deneyim kazandı. Nöroloji uzmanlık eğitimini İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, zorunlu hizmetini ise Cizre Devlet Hastanesinde tamamladı. University of Southern California, Brain and Creativity Institute’de 5 ay boyunca misafir araştırmacı, Northwestern University Cognitive Neurology and Alzheimer’s Disease Center’da 3 yıl boyunca davranış nörolojisi alanında doktora sonrası araştırma görevlisi olarak görev yaptı. Nörodejenerasyonun mekanizmaları, demans sendromlarında klinik bulguların patolojik korelasyonu, frontotemporal demans ve progresif afazi alanlarında eğitim alarak bilimsel araştırmalar gerçekleştirdi. Progresif afazide göz hareketleri analizi ile anlama bozukluklarını değerlendiren bir yöntem geliştirerek Dünya Nöroloji Federasyonu ve Avrupa Birliği Marie-Curie araştırma ödüllerini kazandı. Sonrasında Marie-Curie fellow’u olarak yurda dönen Mustafa Seçkin, İstanbul Tıp Fakültesi Davranış Nörolojisi ve Hareket Bozuklukları Birimi’nde bir kognisyon laboratuarı kurarak çalışmalarını Türkiye’ye taşıdı. Ayrıca Türkçe konuşan demans hastalarında nöropsikolojik ve nörolinguistik değerlendirmede kullanılması amacıyla yeni testler geliştiren Mustafa Seçkin’in çalışmaları birçok prestijli uluslararası dergide bilimsel makaleler olarak yayımlandı.
2018 yılında bir yıl süreyle Almanya’da Ludwig-Maximilian Üniversitesi Tıp Fakültesi Kognitif Nöroloji Çalışma Grubu ve Alman Frontotemporal Lobar Dejenerasyon (FTLD) Konsorsiyumuna katıldı ve misafir öğretim görevlisi olarak dersler verdi. 2019-2024 yılları arasında görev aldığı Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Alzheimer Takip Programını ve Parkinson hastalarının medikal tedavileri ve nörolojik rehabilitasyonuna yönelik klinik programları başlattı. Acıbadem Üniversitesi’nde, Klinik Araştırmalar Etik Kurulu Başkan Yardımcılığı gibi idari görevlerde bulundu.
Klinik ve araştırma kariyerinde amacı, Alzheimer ve ilişkili nörodejeneratif hastalıkların erken tanı ve tedavisine katkıda bulunmak, hastaların bilimsel ve etik temellere dayanan tedavi yöntemlerine ulaşmalarını sağlamak ve sağlıklı beyin yaşlanmasına yönelik önleyici tedavi yöntemleri geliştirmek olan Mustafa Seçkin, Alzheimer hastalığının toplumsal yükünü azaltmaya yönelik projelerde aktif olarak görev almaktadır.
Kendisi halen Sevgi Hastaneleri Grubunda klinisyen olarak çalışmakta olup, İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesinde öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir.